Lovisa i Seoul

Djungelboken

Allmänt Permalink2
 
 
Vi befinner oss nu på ön Langkawi, Malaysia, bland blommor och blad och örnar. Det verkar finnas mycket att se. Stränder, risfält och regnskog. Vi har inte hunnit utforska så mycket än, för igår regnade det hela dagen. Idag var det dock uppehåll, så vi bestämde oss för en vandring i regnskogen.
 
 
Vår guide för dagen blev denne gröne man.  Han hade växt upp i djungeln och kunde varenda stock och sten. Han tassade världsvant bland löven och berättade entusiastiskt om alla skogens växter. Det var tur att vi hade honom med oss som stöd, till exempel här, när jag ska gå över ett nedfallet träd högt upp i luften men valde att hasa på rumpan. Han bara skrattade.
 
 
Lianer! Jag blev förvånad över tre saker. 1. Att lian faktiskt är namnet på växten. Trodde mest att det var ett påhittat Disney-ord för något man svingar sig i om man heter Tarzan. 2. Att det finns lianer överallt i djungeln! 3. Att de faktiskt går att svinga i. De är jättetjocka och robusta och samtidigt spänstiga.
 
Vad jag inte var så förvånad över: att det var kul!
 
 
 
Varenda liten larv, spindel och ödla lyckades fånga vår guides blick. Så även denna groda, kamouflerad och inbäddad i ett träd.
 
 
Turen avslutades med ett uppfriskande dopp i en bäck med ett litet vattenfall. Ah.. klart, halvkyligt sötvatten är så underbart att bada i. Havet kan slänga sig i väggen.
 
 
#1 - - Pappa:

Häftigt att få leka Tarzan för en dag! Spännande!

#2 - - Vompanternby:

Ser fantastiskt ut! Härligt med bad! Kul att slänga sig i lianerna😄

Till top