Lovisa i Seoul

MANGROVEPADDLING

Allmänt Permalink3
 
Vi blev upplockade tidigt på morgonen för att åka till Langkawis norra spets. Vi blev sena för att de som skulle göra oss frukost var ännu senare ("Vill du ha kaffe? Okej, jag fixar" *gör ingenting*). Vår chaufför blev stressad och bestämde sig för att dubbla hastighetsgränsen. Nåja, vi hade i alla fall säkerhetsbälten, vilket hörde till ovanligheterna.
 
 
Väl framme vid mangroveträsket väntade en motorbåt på oss. Men, sa vi, vi ska ju paddla kanot..? "Yes yes", sa guiden och pekade på två knallgula historier som han hade stuvat undan längst bak i båten. Yes yes... Så vi åkte ut. Åkte och åkte. Tillslut fick vi fråga igen... "Eeh, paddle..?" "Yes yes, paddle here", sa han och pekade ner i vattnet. Och sen var det bara att hoppa i och köra. Till en början följde han oss med motorbåten, men det tog ju bort hela poängen med tystnaden och lugnet i att paddla. Så vi bad honom stanna och sedan gav vi oss ut på egen hand.
 
En googlebild, men ändå. Såhär såg det ut!
 
Det var läckert. Vi såg apor som hängde utmed klippkanterna och krabbor som kröp i leran. En och annan "mudfish" och väldigt många örnar. Ett tag var det verkligen bara vi och naturen, tills alla andra turistbåtar började göra entré runt lunchtid. Då hoppade vi upp i motorbåten igen och åkte vidare till en restaurang som flöt på vattnet.
 
 
Dagen avslutades på stranden, eftersom semestern lider mot sitt slut och vi ännu inte har någon bränna. I vanlig ordning alltså. Så fånigt, men ändå kan man inte hålla sig.

Seven Wells Waterfall

Allmänt Permalink3
 
Igår klättrade vi en bra bit upp i bergen för att komma till "seven wells", sju naturliga dammar med sötvatten där man kunde bada och titta på utsikten på samma gång.
 
 
Det var inte bara människor som trivdes där uppe. Aporna var precis överallt. Här en skygg art som man fick vara glad att se. En annan sort var väldigt oskygg och hoppade på människor och snodde plastpåsar och vattenflaskor samtidigt som de hade små apbäbisar hängande på magen. Smidiga är de minsann!
 
 
Tänk vad länge man kan sitta och lyssna på rinnande vatten. Vi var där nästan hela dagen, tills solen gick ner och det var svårt att hitta en taxi hem. Mysig dag i alla fall!

HÄST ÄR BÄST

Allmänt Permalink4
 
 
 
 
Ja, vad ska man säga? Det finns nog inget bättre sätt att uppleva natur på. Jag och Julie var återigen ensamma med en guide, som tog oss ridande genom djungeln (där vi såg massa apor!!) och risfält (där vi såg vattenbufflar). Vi galopperade längsmed stranden och klättrade långsamt upp i bergen. Min häst var nog den lydigaste i världshistorien. Jag kunde rida "western style" med en hand och bara koppla av, till och med i galoppen. Total frihetskänsla. När vi kom tillbaka till stallet fick vi gosa med fölen som var lika sällskapssjuka som oss. Ja, vad ska man säga? Häst är bäst!
Till top