Lovisa i Seoul

Finbesök!

Allmänt Permalink3
 
 
Wiie, mamma och pappa är i Seoul!
 
 
Igår tog vi det ganska lugnt och promenerade runt i Bukchon Hanok Village - ett område med traditionella hus som ligger mellan två palats. Husen imponerade visst inget vidare, för telefonerna fylldes mest av foton på alla trassliga elledningar. Haha.

 
Efter att jag gått klart skolan åkte vi till Changdeokgung Palace där vi fick en guidad visning runt det stora området.
 
 
 
Det verkar som att det mesta i Korea är byggt i samma stil, men det är väldigt färgglatt och fint.
 
 
Efter rundvisningen byttes sand och stenplattor ut mot gula och röda löv när vi gick in i "The Secret Garden". Årstiden kunde nog inte varit bättre. Det var så vackert i höstskrud!
 
 
 
 
 
Jag förstår inte hur något kan vara så fridfullt i en av världens största städer. Man hörde inget annat än fåglar och andra turister. Vi promenerade runt och njöt av naturen tills fika-klockan ringde och det blev dags att kliva ur oasen och in på ett café.
 
 
 
Kvällen avslutades med koreansk bbq; grillat kött som denna gång lindades i salladsblad tillsammans med kimchi, vitkål och lök. I sällskap av mina kompisar.
 
 
Och sist men inte minst lite hundar!

En dag på stan

Allmänt Permalink3


Seoul är väldigt konstnärligt och kulturspäckat. Var man än åker finns det några som sjunger, dansar, spelar eller målar. När vi skulle gå ut på stan idag såg vi några konstnärer i färd att måla om hela torget som ligger utanför skolan. Ser ut att bli väldigt fint! 

När vi väl kom fram till stället där vi skulle shoppa visade det sig att de hade en stor festival för mångkultur. De delade ut rosor, bjussade på en traditionell parad och flera k-popkonserter som gjorde mina kompisar fullständigt tokiga. 

Vi som bara skulle shoppa. Det är roligt när man inte ens behöver anstränga sig för att få en sådan fullspäckad kulturdag!

Veckan i kort

Allmänt Permalink3


Försökte bygga Drotsvägen i lera


Var på en middag som universitetet anordnade för utbytesstudenter.Så mycket gott! Bland annat fenomenet bulgogi-pizza. En pizza med koreansk gryta på, helt enkelt. Inga konstigheter! 


Vi har skapat en onsdagstradition: att gå ut och äta indiskt och sedan samlas i bibliotekets "bio" för att kolla på japanska animerade filmer. Kan inte förstå att jag inte sett dem innan! 


Varit och shoppat i ett souvernirparadis. Hittat mitt favoritcafé med öppna fönster och utsikt över Seoul i natten. Perfekt för att plugga och dricka kaffe. Här sitter jag nu. Hej hej!
Till top