Lovisa i Seoul

What a day!

Allmänt Permalink2

Vilken dag! Och då har jag inte ens gått utanför huset... 

Jag vet inte vad det är med mig, lås och dörrar, men vi är verkligen inte kompisar. Just när jag skulle gå ut för att vandra i bergen med min fadder och några till, upptäckte jag att dörren till mitt rum inte gick att öppna. Vi har ett ganska speciellt elektriskt lås med kod, så det går verkligen inte att lirka själv med någon kniv eller så. Desperat ringde jag ner till receptionen och fick tag på någon som skulle fixa det. Nåväl, allt gick bra och låssmeden skruvade isär manicken och förklarade att det behövdes några reservdelar som skulle levereras till dem om fem timmar. Okej, sa jag, men jag ska ut. Ska dörren stå vidöppen i fem timmar? Nejdå, sa han och visade att dörren visst gick att stänga. Det var bara det att jag befann mig på insidan av dörren och han på utsidan. Och när han stängde dörren gick den elektriska manicken i lås. Utan handtag att öppna med från någon av sidorna, och utan själva delen där man slår in koden. ...

Oh no.

Tiden gick och efter ett tag knackade det på balkongdörren. Med en liten, liten stege som stöd hade mannen, sju våningar upp i luften, klättrat från en annan balkong till min, bara för att få ut mig. Årets uppoffring, helt klart! 


Det här med K-Pop

Allmänt Permalink2

En kvällspromenad genom stan resulterade i diverse gratis konserter, givetvis i genren k-pop. För er som inte vet vad det är, kan det beskrivas som väldigt typiska hitlåtar på koreanska. Ungefär sådant som var populärt i Sverige på 90-talet, men nu tagna till en heeeelt ny nivå. Och då menar jag inte kvalitetsmässigt. Människor är besatta. Av artisterna, musiken, av hela kulturen runtomkring. Det lustiga är att det verkar som att 99 procent av alla utbytesstudenter kom hit på grund av det. De känner till alla låtar, kan redan prata en hel del koreanska och har Hello Kitty som tangentbord. Jag tillhör den andra procenten och känner mig allmänt lost, men jag gillar det. Jag har en hel del att lära mig! Imorgon tänkte jag ta reda på de populäraste låtarna just nu och länka lite musikvideor. Det är sannerligen intressant på alla plan! 

Inga konstigheter

Allmänt Permalink2


Till top