Lovisa i Seoul

KYOTO DEL 3

Allmänt Permalink0
 
Åh. Den bästa stunden av dem alla.

Vi bestämde oss för att gå bort från vandringsleden i skogen och hittade ett gulligt litet hus med apelsinodlingar. Vi blev nyfikna och gick närmre...
 
 
Vi möttes av den här välkomnande människan. Hon tittade lite nyfiket på oss och vi på henne och sen bad hon oss att komma in.
 
 
Det dröjde inte länge förrän ett tiotal tanter flockades omkring oss. Skrattade och tjoade förtjust och bad oss att sätta oss ner vid ett bord. De var så glada att få oväntat besök!
 
 
Det visade sig att de firade någon sorts högtid och hade massor med mat över. Vi fick kalasa på te, stekt tofu, syrade grönsaker och sakekokt rättika. Så gott!
 
 
När maten var uppäten blev vi inbjudna till köket för att se hur de tillagar rättikan. Den kokas med sake, soju, socker och soja i en jättestor gryta i fyra timmar. Sedan nom nom nom.
 
 
I trädgården fanns ett tempel, och det var kring detta alla samlades.
 
 
Flickan som bodde där visade oss in och berättade så mycket hon kunde med den engelskan hon lärt sig.
 
 
Vi fick testa att slå på olika trummor som de använder vid bön och meditation.
 
 
Blir alldeles varm när jag tänker tillbaka på den här dagen. De var så generösa, vänliga och levnadsglada. De bjöd oss på en väldigt speciell upplevelse som vi inte kunnat få för pengar och jag hoppas jag kan göra detsamma för någon annan någon gång!
 
Till top