Lovisa i Seoul

TOKYO

Allmänt Permalink1
 
 
Mitt i tentatider bar det av mot grannlandet Japan! Woho!

 
 
Vägen dit var extremt rosa. Först en flygning med "Peach Air", sedan en busstur med Willer Express, som var rosa inifrån och ut. Kolla in deras säten! Helt fantastiska med huvan som går att dra ner över huvudet.
 
 
Efter 16 timmar på resande fot kom vi äntligen fram till första stoppet: Tokyo. Vi njöt av renligheten, ordningen och artigheten jämfört med Korea.
 
 
Det roligaste exemplet på det var nog när tre vakter i full uniform fick oss att stanna till i tunnelbanan. "Stopp! Gå inte här!" ropade de och höll upp händerna som stoppsignaler. Oj, vad har hänt? undrade vi. Men det var knappast någon katastrof... det var helt enkelt någon hade spillt ut kaffe på golvet. Åh <3
 
 
 Det här med uniformer visade sig vara ett återkommande tema. Jag funderade mycket på vad det gör med yrkesstoltheten. Det ser ju så proffsigt ut.
 
 
Precis som förväntat var nästan allt gulligt i Japan. Även tårtor.
 
 
Och butiker. Här är en av deras största leksaksaffärer, full av Hello Kitty, Minions och gosedjurs-sushi. Helt klart en sevärdhet!
 
 
Den största sevärdheten av alla var nog ändå människorna. Alla dessa subkulrurer. Lolitas, cosplayers eller som här, "Gyaruo". Väldigt extremt och väldigt fascinerande.
 
 
 
Vi avslutade vår vistelse med en natt på hotell. Ett stort rum med loft, utsikt över skyskraporna och riktig frukostbuffé. Vilken lyx!
#1 - - Anonym:

Ser jättekul ut! Jag vill också!!!!

Till top