Lovisa i Seoul

KYOTO DEL 2

Allmänt Permalink2
 
I Kyoto finns hela 17 sevärdheter från UNESCOs världsarvslista. I en stad mindre än Stockholm... Ja, det är helt otroligt. Förvånande att det var så oturistigt. Litet utbud på engelska, restauranger och även människor.
 
 
Vi kom nog dit med perfekt tajming. Högsäsongen var precis avslutad och vi slapp trängas med tusentals andra, samtidigt som löven fortfarande satt kvar på träden.
 
 
Fushimi Inari är en av alla sevärdheter, ett område som tar  två timmar att vandra runt i om man går på i högt tempo. För oss tog det en hel dag.
 
 
Förutom de vackra orangeröda templen, bjöd området på nästan trollsk natur som var svår att fånga på bild. Är det inte lustigt? Hur mycket människor än strävar med att skapa mäktiga byggnader, så kan vi aldrig bräcka naturen.
 
 
Vi var helt ensamma och lekte pandor bland 10 meter hög bambu.
 
 
Stigen fortsatte längre och längre in i skogen. Vi kom till alla möjliga olika religiösa platser, som såg nästan övergivna och smått förfallna ut.
 
 
Men mellan all mossa och spindelväv fanns rinnande vatten och tända ljus. Det var svårt att inte finna ro.
 
 
Storstäder i all ära, men tänk vad vi saknat naturen. En religion vi kan enas om.

#1 - - Pappa:

Oj vilka fina bilder! Vad mycket ni fick se och uppleva! Visst är allt så otroligt välordnat och genomtänkt i Japan! Kul!

#2 - - Anonym:

Fina bilder Lovisa. Förstår att ni saknat naturen. Och vi saknar er...

Till top